OVER ONS

overons
.
.
Wij zijn Aafke Pinedo en Robert Jan Ortelee. Een aantal jaren geleden hebben wij elkaar ontmoet rondom de ambulante zorg om een kind.
Het bleek dat Aafke veel ervaring had in het begeleiden van kinderen met een beperking en het begeleiden van leerkrachten in het omgaan met dit soort kinderen.
Aafke heeft veel hulpmiddelen ontwikkeld en zocht naar een mogelijkheid om dit in te zetten in een werkbare en afgebakende methode.
Robert Jan heeft in zijn gezin te maken gehad met meervoudige autisme-problematiek en had er last van dat alle betrokken zorgpartijen hoofdzakelijk langs elkaar heen werkten en er geen consistentie in de aanpak was.
Daardoor bleven resultaten uit, ondanks heel veel inspanningen van betrokkenen als jeugd-ggz, leerkrachten, ouders, ambulant begeleiders en vele anderen.
Aafke en Robert Jan hebben elkaar gevonden in een drietal lijnen en werken dit uit in diverse hulpmiddelen.

1:  Zorg dat je kinderen goede handvatten biedt om zich voor te bereiden op de komende fase in hun educatieve carrière.

2:  Zorg ervoor dat kinderen, zo zelfstandig mogelijk, regie nemen in de ontwikkeling van hun competenties en dat ook leuk gaan vinden.
Tot nog toe wordt er teveel over de hoofden van kinderen gesproken door betrokkenen, maar het gaat er juist om dat ze zelf initiatief op dat terrein nemen.

3:  Zorg ervoor dat alle betrokkenen, het kind zelf, de ouders, de leerkrachten, zorgverleners en anderen onderling heldere afspraken maken en de leerpunten integraal en tegelijktijdig aanpakken.
Het is zinloos om een kind in groep 7 met een agenda te leren werken, terwijl ouders pas in groep 8 kinderen verantwoordelijk maken voor hun eigen tijdsbesteding.